Racefiets Vakantie

"De 5 Fronteras"

Onze racefiets vakantie “De 5 Fronteras”

Voor wie het iets sportiever wil, hebben wij van Belgian Sports Holidays een individuele rondrit van 7 dagen waar je hartje sneller van zal slaan: met de racefiets door de Provincie Cadiz.

 

De 5 fronteras-route heeft een lengte  van 600 Kilometer en is voor de gevorderde fietser een must. Een sportieve rit die zeer geschikt is voor de fanatieke, enthousiaste racefietser.

In de route is de Vuelta de España van 2015 voor een deel opgenomen. Je vertrekt in Grazalema de eerste dag is het rustig naar beneden fietsen. Je komt aan in Arcos de la Frontera. Op dag twee is de route van Arcos richting Jerez de la Frontera, deze stad is het mekka van flamenco en de Sherrywijn. In 2014 was Jerez ook het vertrek van de Vuelta de España met een tijdrit door de stad. De volgende dag wordt je rondrit verder gezet en rijd je via Medina Sidonia naar Vejer de la Frontera. Hier kan je genieten van een welverdiende rustdag.

Vervolgens fiets je verder net als de Vuelta, richting de Sierra van Grazalema. Na Vejer de la Frontera begint de voorbereiding voor het echte klimwerk. Met de spieren goed opgewarmd gaan we beginnen aan de rit naar Castellar de la Frontera. Hier kan je je helemaal voorbereiden op wat er aan het einde wacht “de klim naar het hotel” Castillo de Castellar. De afdaling richting Jimena de La Frontera zal je zeker kunnen gebruiken, want vanaf hier gaat het verder bergopwaarts naar Grazalema.

Dit gebergte, met als hoogste punt Puerto Boyar op 1103 m, is een prachtig gebied. Een ontdekkingsreis met indrukwekkende landschappen, kleine bergwegen, beklimmingen en afdalingen. Je fietst door de pittoreske “Los Pueblos Blancos” Witte Dorpen doordrenkt met geschiedenis en culturele rijkdom. Weg van de dagelijkse routine ga je tijdens het fietsen genieten van het heerlijke klimaat, de uitdaging, sensatie en opwinding die achter elke bocht ligt. Deze rondrit kan je zowel met je eigen fiets als met onze huurfietsen

Deze rondrit is in groep en met volgwagen. tijdens de ritten is er ruime en energierijke bevoorrading van het merk Namedsport  en Sports2.be 

DEELNEMERS DIENEN MINIMAAL OVER EEN BASISCONDITIE TE BESCHIKKEN EN VOORAFGAAND MINSTENS 800KM GEFIETST TE HEBBEN IN DE 10 WEKEN VOORAFGAAND AAN DE FIETSVAKANTIE

Prijzen

PRIJZEN per persoon:

Basisprijs  € 695 p.p. 

04/04/2022 – 06/06/2022

01/09/2022 – 31/10/2022

Toeslag 06/06/2022 tot 01/09/2022  € 140 p.p.

Toeslag single € 140 p.p.

Last-minute kosten per boeking (<8 dagen voor vertrek) € 40 p.p.

Transfer Sevilla € 45 p.p.

Transfer Malaga € 45 p.p

Fietstransfer (per fiets) € 20

Fietsverhuur per week* Argon 18 Gallium DI2 € 150

AANKOMST ENKEL OP DINSDAG  !!!!

 

Inclusief

 • 2 persoonskamer met airco, douche/bad en wc
 • Welkomstdrankje en infosessie
 • Half pension ( ontbijt + avondmaal)
 • Assistentiewagen tijdens de ritten met technische bijstand en bevoorrading.
 • Afgesloten & professionele fietsenstalling.
 • GRATIS wasdienst ter beschikking voor de wielerkledij.
 • GRATIS Wifi
 • Toeristenbelasting
 • Nederlandstalige wegbeschrijving + kaart 

Exclusief

 • Reis heen en terug
 • Transfer heen en terug
 • Lunch en dranken
 • Huurfiets
 • Fietstransfer van en naar luchthaven
 • Garmin Explorer €30 per week
 • Extra nacht Fuerte Conil € 120 pp.
 • Extra nacht Fuerte Marbella € 120 pp.
 • Extra nacht Jerez € 100 pp.

Fietsstages 2022

Fietsstage "De 5 Fronteras" van 5 tot 12 April 2022

Van 5 tot 12 April 2022

Prijs per persoon : €695 

Huurfiets niet inbegrepen 

Fietsstage "De 5 Fronteras" van 3 tot 10 Mei 2022

Van 3 Mei tot 10 Mei

Prijs per persoon : €695

Huurfiets niet inbegrepen

Fietsstage " De 5 Fronteras" van 17 tot 24 mei 2022

Van 17 tot 24 Mei 2022

Prijs per persoon: €695

Huurfiets niet inbegrepen

Je eigen fiets

Voor het slagen van de fietsvakantie is het nodig te beschikken over een goede fiets. Kijk de fiets daarom grondig na. Let vooral op de conditie van banden, remmen en versnellingen. Verder adviseren wij  een (kabel) fietsslot, plaksetje, reserve binnenband, multitool, pompje en extra remblokjes mee te nemen.

De huurfiets

Heb je een huurfiets besteld, dan ontvang je deze bij aankomst in het centrum in ruil voor de fietsvoucher. 

Let op: voor optimaal fietscomfort raden wij aan wanneer je gebruik wilt maken van je fietsschoenen met een klik-systeem tevens eigen pedalen mee te nemen.

Je bent zelf verantwoordelijk voor de huurfiets in geval van schade of diefstal. Wanneer de schade aan een huurfiets door eigen toedoen veroorzaakt is en niet te wijten is aan normale slijtage of fabricagefouten ben je zelf verantwoordelijk voor de kosten. Om dezelfde reden adviseren wij  om bij het bezichtigen van bezienswaardigheden of tijdens een terras stop de fiets ter alle tijden op slot te zetten.