Onze Wandelvakanties

De Sierra de Grazalema strekt zich uit over de provincies Cádiz en Málaga. Het is geen groot gebied, een kleine 50.000 hectare en daarmee kleiner dan de meeste andere natuurgebieden. Die ‘geborgenheid’ hebben wij in 2007 bij een bezoek aan de Grazalema juist als heel prettig ervaren. Het is vooral een uitermate afwisselend gebied, zodat je op een relatief klein oppervlakte wandelingen kunt maken die qua sfeer enorm uiteen lopen. De Sierra Grazalema kent kale bergruggen van kalksteen (het “Wilde Westen’), diepe ravijnen, met bos begroeide valleien, kolkende rivieren, boomgaarden met fruit en olijven, weides vol wilde bloemen en insecten en steile rotswanden waar technisch moeilijke routes geklommen kunnen worden.

AANVRAAG WANDELVAKANTIE

Stuur ons een e-mail of vul het ‘Aanvraagformulier’ in met de data waarop u wilt reizen. We controleren de beschikbaarheid van de door u gekozen data en reageren via e-mail, normaal gesproken binnen 24 uur, met prijzen van de accommodatie die voor u beschikbaar is. Als u doorgaat met de reservering, sturen wij u na ontvangst van uw aanbetaling, die binnen 10 dagen na het maken van de reservering moet worden betaald, een reserveringsbevestiging. Boek uw vluchten pas als uw reservering is bevestigd.

Onze wandelvakanties

Natuurpark Sierra Grazalema

De Sierra de Grazalema strekt zich uit over de provincies Cadiz en Malaga. Het is geen groot gebied, een kleine 50.000 hectare en daarmee kleiner dan de meeste natuurgebieden.

Het is vooral een afwisselend gebied. Er zijn kale bergruggen van kalksteen, diepe ravijnen, met bos begroeide valleien, rivieren, boomgaarden met fruit en olijven, weiden met bloemen en heel veel geiten en schapen.

Tevens is er een prachtig stuwmeer bij Zahara de la Sierra / el Gastor, waar je kunt genieten van een dagje op of aan het water omringd door de bergen.

 

Het startpunt van de wandelvakantie is het witte dorp Grazalema. Het is er altijd levendig en je kunt er uitstekend eten in een van de leuke restaurantjes. Er zijn winkels voor de dagelijkse boodschappen en enkele winkels die streekproducten verkopen. Maar bovenal ligt het adembenemend tegen de ruggen van de ‘huis sierra’s: Sierra de Gaidovar, Sierra del Pinar en Sierra del Endrinal.

In de Sierra de Grazalema valt het meeste regen, dit is het natste gebied van Spanje. De regen valt meestal in december, januari en februari. Het positieve gevolg is dat het er zeer groen is en er bijna 1300 verschillende planten en bloemen bloeien. Vanuit dit dorp starten vele mooie wandelingen door de bergen en ben je vlakbij de rivier Majaciete, waarlangs een mooie hike loopt die je niet mag missen. 

BSH heeft een weekprogramma met verschillende wandelingen  op verschillende niveaus gemaakt. De meeste wandelingen loop individueel met een kaart en/of GPS. Er zijn een aantal wandelingen die je samen met gids loopt.

Zorg dat je je goed voorbereid bent op een stevige wandeling, denk aan goede schoenen en een rugzak voor water en (zonne)bescherming. 

BSH adviseert om in maart, april, mei, juni, september, oktober en november te komen wandelen. In de bergen is er weinig schaduw en de temperaturen lopen hier snel op.  

De hotels waarmee BSH samenwerkt zijn van alle gemakken voorzien. Bovendien hebben ze allemaal een spectaculair uitzicht en houden rekening met onze actieve gasten door hen een goed en stevig ontbijt en gezond en gevarieerd diner aan te bieden.